Jobb

SKÅDESPELARE HÖSTEN 2018

Nu söker vi skådespelare för höstens produktion på Playhouse - ett hyllat drama i regi av Maria Löfgren.

SKÅDESPELARE READINGS

Det går alltid att söka till våra readings - vi anordnar ca sex publika readings per år.

skådespelare till playhouse readings

Playhouse söker skådespelare

Det går alltid att söka till vår Reading Series som fick premiär våren 2014. Fyra till fem gånger per år genomför vi så kallade ”readings” inför publik. Syftet är dels att få lära känna dig som skådespelare för möjliga samarbeten i framtiden och dels att tillsammans med publik, skådespelare och konstnärlig personal få känna på ett manus, som en del i sökandet efter nya pjäser att sätta upp.
 
Krav:
 
Du som söker har gått statlig scenskola eller motsvarande och/eller har minst 5 års professionell yrkeserfarenhet. Du skall även ha erfarenhet av att jobba på engelska (exempelvis ha studerat eller arbetat i USA eller Storbritannien), och känner dig bekväm i att agera på engelska inför publik.
 
Omfattning och ersättning:
 
Vi repeterar maximalt en dag och gör readingen på kvällen inför publik. För arbetet utgår dagersättning enligt Teaterförbundets standardnivåer. 

Intresseanmälan:
 
Klicka på länken och fyll i formuläret för intresseanmälan. Vi kontaktar dig sedan några veckor innan en kommande reading, med specifik information om pjäsen och vilka roller du kan söka till. Om den aktuella pjäsen har en roll som du passar in på, kan du därefter ansöka med CV. Du är förstås oavsett varmt välkommen som publik på readingen!

Nästa reading: 13 mars

Pjäs: Describe the night av Rajiv Joseph

När: tisdag 13 mars kl 18.30

Längd: ca 2 h 45 min inkl paus, därefter publiksamtal.

Var: Playhouse Teater, Drottninggatan 71

Medverkande: TBA

Framförs på engelska.

Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse